Военновъздушните сили официално имат нов командир, ето кой е той

Военновъздушните сили официално имат нов командир, ето кой е той
генерал-майор Цанко Стойков

Днес генерал-майор Цанко Стойков официално встъпи днес, 15 септември, в изпълнение на длъжността „Командир на Военновъздушните сили“. Началникът на отбраната генерал Константин Попов представи генерал-майор Стойков пред командирите на войсковите формирования от състава на ВВС и личния състав на Щаба на ВВС.

„Очаквам от генерал-майор Стойков да изгради силен екип и да работи за стабилизирането и развитието на Военновъздушните сили“, каза генерал Попов и подчерта, че генерал-майор Стойков има солидно образование и е отличен пилот и подготвен командир.

„Мой основен приоритет ще е изграждането и развитието на ВВС, което ще постигнем заедно с командирите на бази и с целия личен състав“, каза генерал-майор Стойков и очерта трите основни задачи пред командването на ВВС.
„На първо място трябва да съхраним хората и да привлечем нови, за да осигурим приемственост.

Продължаваме работата по финализиране на основния ни проект за придобиване на нов тип боен самолет. Ще работим и по поддържане на авиационната и обслужващата техника, за да гарантираме безопасната им експлоатация“, каза още новият командир на ВВС. Той заяви, че от изключителна важност са моралът и устойчивостта на войнските колективи.

„За мен е важно да не се превръщат ВВС и въоръжените сили в арена на политически битки, защото това се отразява негативно на личния състав.
Ние, военнослужещите, сме деполитизирани и сме призвани да защитаваме демокрацията, демократичните ценности и националните интереси“, заяви генерал-майор Цанко Стойков.


Loading...

Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. sundal tetep sundal. sebenarnya tiada siapa nak taja perempuan sundal anak mamak hindu hitam pulak tu lepas tu cakap tak nak ditaja oleh sesiapa. dulu cakap mak fasha tak suka jejai .sundal tetap sundal…anak mamak hi#m0&t823m;.aesti dah kena nasi kangkang fasha!Hot debate. What do you think? 23  21

Comments are closed.