ВИДЕО: Руският ВМФ изстреля седем крилати ракети на учение

ВИДЕО: Руският ВМФ изстреля седем крилати ракети на учение
В рамките на учение кораби и брегови комплекси на руския Тихоокеански флот нанесоха от Охотско море и от Камчатка успешен удар със седем крилати ракети по надводни цели.

Това съобщиха от пресслужбата на Източния военен окръг, цитирани от “Взгляд“.

“Корабната ударна група в състав флагмана на Тихоокеанския флот “Варяг” и малките ракетни кораби “Разлив” и “Мороз”, както и атомния ракетен подводен крайцер “Томск” и брегови ракетни комплекси “Бастион”, проведоха стрелба с крилати ракети по надводни цели”, се посочва в съобщението.

Ударът по съдовете-мишени с крилати ракети “Вулкан”, “Гранит”, “Малахит” и “Оникс” са нанесени от Охотско море и от крайбрежието на Камчатка на разстояние от 250 до 500 м.

“По данни от обективния контрол всичките седем крилати ракети са поразили мишените успешно”, допълниха от прес службата.

Сигурността в региона бе обезпечена от 20 бойни кораба и плавателни съдове на Приморската флотилия на Тихоокеанския флот, войските и силите на Североизточна Русия и самолети от морската авиация на Тихоокеанския флот. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.