ВИДЕО: Руските конструктори поръчаха нова роботизирана платформа на гъсенични вериги “Маркер”

Руският Фонд за перспективни изследвания (ФПИ) публикува видеокадри с изпитанията на перспективната роботизирана платформа “Маркер”.

Компактната машина на вериги е въоръжена с картечница “Калашников” и две противотанкови управляеми ракети. “Маркер” може да работи заедно с боеца, получавайки целеуказания от мерника на оръжието му, или да се управлява дистанционно, пише “Российская газета“.

“Еволюцията на бойните роботи върви по пътя на нарастването на възможностите за изпълнение на задачи в автономен режим с постепенно понижаване на ролята на оператора”, споделят от ФПИ.

“Маркер” е мобилен демонстратор на технологии, построен на модулен принцип с открита информационна архитектура. Също така на кадрите е демонстрирана работата на дронове в организирани групи. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.