ВИДЕО: Руските войски със специално предназначение тестваха нова система против дронове

ВИДЕО: Руските войски със специално предназначение тестваха нова система против дронове

Система против дронове.

В хода на мащабни учения на Бологовските съединения на Руските войски със специално предназначение (РВСН) в Тверска област ракетчици тестваха системата “Валдай” за борба с разузнавателни и ударни дронове, предаде “Российская газета“.

Радиоелектронният комплекс намира дрона в небето, след което по команда на оператора той или блокира канала за управление на апарата (тогава той пада), или прехваща връзката и сваля безпилотния апарат.

“С цел потвърждение на характеристиките осигурихме няколко типа безпилотни апарати. Комплексът “Валдай” позволява да се засекат, класифицират, съпроводят и заглушат каналите за управление и предаване на данни на дронове от различен тип. Казано просто, комплексът може да открие и свали всеки дрон”, каза пред ТВ канала “Звезда” заместник-председателят на военно-научната комисия в РВСН Денис Сахнов.

Системата може да работи по всяко време на денонощието и не само да неутрализира дроновете самостоятелно, но и да предава информация от тях на системите за ПВО. От РВСН разглеждат възможността “Валдай” да се използва за съпровождане на ракетни комплекси по маршрути за бойно патрулиране.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.