ВИДЕО: “Роскосмос” показа най-мощния двигател в света

Компания “Роскосмос” за първи път публикува видеокадри с РД-171МВ, най-мощният двигател в света, създаден за новите ракети-носители от среден клас “Союз-5” (“Иртыш”) и супертежък клас “Енисей”.

Кадрите бяха представени на страницата на “Роскосмос” в Twitter.

Генералният директор на научно-производственото предприятие “Энергомаш” (разработчик на двигателите) Игор Арбузов заяви, че първият търговски образец на РД-171МВ ще бъде доставен на поръчителя през 2021 г. за подготовката за първото пускане на ракета “Союз-5” от “Байконур”.

“Двигателят РД-171МВ наистина ще бъде най-мощният в света”, каза Арбузов, като посочи, че мощността на мотора ще бъде 246 конски сили при маса от 10 тона, докато тягата му ще бъде над 800 тона.

РД-171МВ е модификация на двигателя РД-171М, използван за изстрелването на ракета-носител “Зенит”. Предназначен е за новите ракети “Союз-5”, чието първо изстрелване е планирано за 2022 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.