Венецуела: Телевизорите победиха пистолетите

Венецуела: Телевизорите победиха пистолетите


Гражданите в силно засегната от икономическа криза Венецуела могат да се снабдят с дефицитни електроуреди, ако върнат оръжия, които притежават, обяви лявото правителство.

Вътрешният министър Нестор Реверол съобщи, че в рамките на схемата вече 1130 венецуелци са предали оръжие, за да получат телевизор, микровълнова печка, пералня, фризер или таблет, предаде БГНЕС.

„Ще ти дадем телевизор. Благодаря ти, братко, че участваш в този велик ден на разоръжаване”, каза министърът на сънародник и му стисна ръката на организирано от властите събитие в центъра на столицата Каракас.

Пистолети, пушки, карабини и друго огнестрелно оръжие бяха струпани и церемониално смачкани в хидравлична преса.
Влошаващата се икономическа криза предизвика недостиг на основни храни и стоки от първа необходимост, а това доведе до бунтове и плячкосване.

Това задълбочи несигурността в страната, която вече достигна върхови нива по брой убийства на глава от населението: 58 на 100 000.

Според правителството, тази година властите са унищожили 18 294 оръжия.


Loading...

Източник:iconomist.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.