Борисов смени и борда на „Кинтекс“

Борисов смени и борда на „Кинтекс“


Бордът на държавното оръжейно предприятие „Кинтекс“ е сменен в петък по необясними причини. От АБВ настояват министър-председателят в оставка Бойко Борисов да отговори какви са мотивите за това, стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Румен Петков на пресконференция.

Новото ръководство е назначено със срочни догори за период от 2 месеца и 1 седмица. Според Петков с оглед на срока на договорите на ръководството на „Кинтекс“ няма контрагент в този сектор, който ще гледа сериозно на България.

„Да освободиш едно успешно ръководство, което ти е гарантирало износ за 164 млн. лева без всякакви аргументи зад гърба на комплекса и обществото, и да назначиш ново за 2 месеца е абсурдно“, каза той.

По неговите думи щом премиера не е реагирал на този процес, е съпричастен към този подход. „Дали си играят за последно 10 не е наша работа да коментираме. Ние се противопоставяме на този подход в икономиката“, добави Петков.


Loading...

Той заяви, че до октомври тази година износът на предприятието е 87 млн. лева, а очакванията са че до края на годината износът ще стигне 100 млн. лева.
Източник: frognews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.