Бойци от 61 Стрямска бригада се представиха блестящо в съюзническо учение

Бойци от 61 Стрямска бригада се представиха блестящо в съюзническо учение


„Платинен Лъв“ събра на полигон „Ново село“ формирования от 7 държави
Военнослужещите от 61 мех. Стрямска бригада се прибраха в гарнизоните си след изключително доброто си представяне по време на съвместната подготовка „PLATINUM LION 17-1“, която се проведе на учебен полигон „Ново село“ в Сливенския балкан.

На финала на учението официалните гости наблюдаваха съвместна операция на формирования от Националния военен университет и Сухопътните войски на България, Морската пехота на САЩ и формирования от сухопътните войски на Албания, Румъния, Украйна, Молдова и Сърбия. На демонстрациите на военнослужещите от седемте държави присъстваха началникът на отбраната ген. Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, както и посланиците на САЩ, Албания, Молдова, Сърбия, Македония и военният аташе на Румъния.

„През следващата година предстоят още повече и по-мащабни учения“, каза генерал Попов в отговор на журналистически въпроси.

„Ще имаме четири огромни учения, като най-голямото е „Saber Guardian“, в което ще участват над 3000 военнослужещи от различни страни с различни типове бойна техника“, посочи той и разясни, че много важен елемент от това учение е преминаването на съюзнически войски през територията на страната, тяхната охрана и разполагане.
Относно мерките за сигурност в страната след трагичните събития в Анкара и Берлин, генерал Попов изрично подчерта, че няма информация за конкретни заплахи, но още преди седмица е дал указания за повишаване на бдителността по време на Коледните празници и за засилване на охраната на военни обекти.


Loading...

„При необходимост, в готовност за действие е и 68-ма бригада „Специални сили“, но се надявам да нямаме повод за това“, посочи той.
Източник: voice-bg.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.