„Билд“: Трите най-големи опасности на дигиталния свят: Русия, Русия, Русия

Русия , Русия ,Русия


Трите най-големи заплахи на съвременния дигитален свят се наричат Русия, Русия, Русия. Така започва водещият коментар на най-четения вестник в Германия – в. „Билд“ по повод откриването на конференцията по кибернетична сигурност в университета Стандфорд днес.

Авторът прави сравнение между действията на две големи сили в интернет-пространството – Китай и Русия. „И двете сили действат агресивно, но докато Китай е заинтересован от стабилен севтовен ред, в който да процъфтява търговията, Кремъл има за своя цел разделението на Запада.

Русия използва дигиталната си сила – за разлика от всички останали държави, за разрушение. В дигиталния свят студената война, водена от Русия, отдавна е станала гореща“, пише вестникът.
Той посочва, че Русия е и единствената държава, която рафинирано комбинира кибервойната с методите на конвенционалната война, давайки за пример конфликта в Източна Украйна и анексията на Крим. „И в двата случая имаме водене на конвенционална война чрез наемници, военни без отличителни знаци, тайни служби и пропаганда в интернет, която служи за тотална подмяна на истината“, се казва още в коментара. Авторът отбелязва, че пропагандата е толкова успешна, че вече дори на Запад се говори за „гражданската война в Украйна“, а такава категорично няма.

Украинци не стрелят срещу украинци, а етнически напрежения преди конфликта почти нямаше.Русия Путин
Успехът е толкова голям, че Русия, която води войната там, е поканена да участва в преговорите за решаване на конфликта, макар че именно тя е част от него. Затова и решение на кризата в Украйна по този начин няма и не може да има, заключава вестникът.

Това е най-голямата възможна победа на дигиталния фронт за Русия. „Билд“ обвинява Русия и в това, че е обявила война на концепцията за истината, като по този начин сее съмнения и противоречия в западните общества. Кремъл разбра, че най-голямата сила е и най-голямата слабост на Запада: отвореността на обществата ни. Русия се възползва от свободата на пресата, за да внедри свои пропагандни медии, с които оспорва всяка истина, твърдейки, че истината всъщност винаги е повече от една.

А това не е така. Имаме ясни отговори на въпроси, които руската пропаганда замъглява и те са, че тренирани в Русия военни свалиха холандския самолет в Украйна, Асад е използвал химически оръжия в Сирия, няма изнасилено от бежанци руско момиче в Берлин, американските нападения в Сирия не са също толкова лоши като руските, синът на Ердоган не прави съмнителни сделки с Ислямска държава.

Тези отговори са доказани отдавна и въпреки това руската пропаганда продължава да сее съмнения в тях.
Тя е толкова успешна, че вече нито едно западно правителство не повдига въпроса за руските престъпления в Сирия, където руснаците водят война срещу цивилните и унищожават инфраструктурата на страната.

Концепцията на руските тайни служби гласи: в един свят без истина всеки може да твърди каквото пожелае, пише вестникът и повдига и въпрос за отговор на тази пропаганда с още по-силни дигитални медии, които да опровергават лъжите така ,както това е ставало по време на Студената война.

Източник:24chasa.bg

Ние от WARS.BG, че на Русия и е много трудно, защото тя говори с факти и казва истината, а истината е ограничена, защото може да бъде само една !

Докато лъжата може да се шири по целият небосклон на информационният ефир !


Loading...

А според Българското правителство истината е тази, която ги устройва, а другото е руска пропаганда !

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.