Атанас Зафиров относно присъствието на НАТО в черно море

Атанас Зафиров относно присъствието на НАТО в черно море


ГЕРБ и БСП отново на различни позиции за присъствието на НАТО в Черно Море

Стана ясно, че правителството на Бойко Борисов на практика е разрешило използването на сили на НАТО в Черно Море. Разполагаме и със съответните документи за това. След като този факт стана ясен, в момента Борисов бяга от отговорност и се опитва да прехвърли топката върху служебното правителство, а оттам , неясно с какви мотиви – върху БСП.
Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров. Той припомни, че БСП са предлагали в миналото НС приемането на документ, който да задължи правителството да предприеме действия за обявяване на Черно море за демитализирана зона, но проектът не е бил подкрепен от ГЕРБ.

Не знам какво точно е сторено от служебния министър на отбраната в Брюксел и не знам защо се говори за нещо, сторено от него. Тук просто се изпълняват и се въвеждат в изпълнение едни решения, които са взети много от преди това и от други хора. Това трябва да стане ясно! Аз наистина съм изумен от нахалството и от наглостта, с която от ГЕРБ продължават да се опитват да вменяват някакви вини за неща, които те самите са подписали.

Валентин Радев от ГЕРБ призова БСП да заяви дали подкрепя или не решението на служебния кабинет:

Валентин Радев от ГЕРБ
Валентин Радев от ГЕРБ

Ние сме пронатовска партия, европейска партия. Нашата изненада, в случая, е друга – след като това правителство, чрез президента, излъчен и подкрепен от БСП, подкрепя нашата политика, ние очакваме, че те остро ще възстанат срещу това правителство и срещу президента как те подкрепят една такава линия, каквато ние тогава сме изработили и сега тя е подкрепена изцяло, буквално на срещата в Брюксел миналата седмица министъра на служебното правителство. Аз това питам, защо не го правят?


Loading...

Нека си припомни колегата Зафиров, че те внесоха проекторешение за демилитаризация на Черно море. Ако това е така и подкрепят тая теза, веднага да скочат по телевизорите, по радиото, да дойдат при вас и да кажат, да порицаят правителството. Не го чуваме това всъщност! Кога са честни всъщност? Това е нашата позиция!
Източник: bnr.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.