Американски медии: 20 ракети “Кинжал” са прехвърлени на полигон за изпитания

Американски медии: 20 ракети "Кинжал" са прехвърлени на полигон за изпитания
Според американското разузнаване близо 20 руски хиперзвукови ракети “Кинжал”, от които САЩ не могат да се защитават ефективно, са предислоцирани на полигон за поредните им изпитания.

Това съобщи ТВ каналът CNBC, като се позова на осведомени източници.

“Това свидетелства, че те (Русия – бел. ред.) имат амбиции да развиват това въоръжение и за тях именно тази програма е приоритет”, посочва източникът, цитиран от “Взгляд“.

“Руснаците като цяло са удовлетворени от конструкцията (на ракетата) и сега ще съсредоточат вниманието си върху изпитанията”, допълва той.

Според CNBC до момента Русия е провела най-малко три изпитания на комплексите “Кинжал”. През юли миналата година една такава ракета успешно порази учебна цел на разстояние 804,6 км. Освен това такива ракети са пускани 12 пъти от изтребители МиГ-31. В момента тече подготовка за качването на “Кинжал” на стратегически бомбардировачи.

ТВ каналът допълва, че плановете са “Кинжал” да бъде приета на въоръжение през 2020 година.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че екипажите на МиГ-31, въоръжени с ракети “Кинжал”, вече са изпълнили над 380 полета като част от въздушното патрулиране над акваториите на Черно и Каспийско море.

Според военното ведомство “Кинжал” е минала успешно изпитания в сложни метеорологични условия, като е поразила мишени с размери на лек автомобил на разстояние 1000 км. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.