Американски адмирал коментира опасностите от смъртоносните руски подводници

Американски адмирал коментира опасностите от смъртоносните руски подводници
Днешните руски подводници са сред най-тихите и най-смъртоносните в света, заяви командващият американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Джеймс Фого

“С изключение на нашите собствени”, допълни той, цитиран от USNI News.

Фого е притеснен от руския военен капацитет в Северния Атлантик и Арктика. Той вижда и заплаха за противоподводната отбранителна линия на НАТО между Гренландия, Исландия и Обединеното кралство (Фарьорско-исландския праг).

Според него руската национална политика за сигурност е в конфликт със Съединените щати и техните съюзници. Поради това Фого призова за укрепване на сигурността в Европа.

Той отбеляза, че ракетите “Калибър” демонстрират “способност да ударят почти всяка европейска столица от всеки воден басейн около Стария континент”.

Фого твърди, че руските подводници изпитват отбраната на НАТО в Атлантическия океан и се подготвят за “бъдещи конфликти”.

Същевременно той подчерта, че Съединените щати са готови да “защитават и поддържат стабилността и сигурността, и, ако е необходимо, да унищожат всяка заплаха”.

През август Фого призна, че Русия има много ефективни подводни сили.   / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.