Американските изтребители 5-о поколение ще трябва добре да се потрудят, за да се справят със Су-35

Американските изтребители 5-о поколение ще трябва добре да се потрудят, за да се справят със Су-35
Американският интернет портал The National Internet оцени способността на руския изтребител Су-35 да се справи с американските изтребители-невидимки от пето поколение F-22 и F-35.

Изданието признава, че Су-35 сериозно превъзхожда всички съществуващи западни аналози от четвърто поколение, включително F-15, както и европейските Eurofighters и Rafale, но се съмнява, че руската машина би могла да се мери с F-22 и F-35, пише “Взгляд“.

Според изданието Су-35 може да използва ракети с радиолокационно самонасочване К-77М, които могат да летят на разстояние над 190 км, както и ракети Р-27 със среден обсег и Р-37 с голям обсег, предназначени за работа в условия на активно радиоелектронно противодействие.

Основното средство за засичане на Су-35 е радарът “Ирбис-Е” с пасивна антенна решетка, както и оптико-локационната система ОЛС-35, включваща топловизор, който съпровожда целта и има радиус на действие от 80 км.

В същото време, според изданието, самолетите-невидимки F-22 и F-35 вероятно биха могли да засекат руския изтребител на разстояние до 160 километра. Така американските журналисти се съмняват, че свръхманевреността и останалите особености на Су-35 биха помогнали на руския самолет в бой с американските машини от пето поколение.

От “Взгляд” отбелязват, че Су-35 действително разполага с РЛС с пасивна фазирована решетка Н035 “Ирбис”, но обсегът ѝ, според наличните данни, достига 400 км. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.