Американската армия влезе в Източна Европа

Американската армия влезе в Източна Европа


Американската армия!
Русия определи ставащото като заплаха за своята сигурност и интереси

Тази сутрин американски танкове и бронетранспортьори започнаха да пристигат в Полша. В операцията участват над 3500 войници. Пристигналите днес части бяха посрещнати от протестиращи с лозунги на английски: „Янки, вървете си в къщи!” (Yankees go home!).

От базата си в Заган, Западна Полша, американските войски ще се предислоцират в Естония, Латвия, Литва, Румъния, България и Унгария на ротационен принцип.

Това е част от решението на президента на САЩ Барак Обама да отговори на загрижеността на страните-членки от НАТО за действията на Русия и е най-голямата дислокация на американски военни сили в Европа през последните десетилетия.
Още миналата година Северноатлантическия пакт съобщи, че ще разположи танкове и военно оборудване по дължината на североизточната си граница.


Loading...

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи това решение като “мярка за доверие” към източните страни-членки.
Най-малко 80 танка и стотина бронетранспортьори вече са пристигнали в Германия и в момента те се тронспортират към Източна Европа по жп-линиите или по магистралите.
Източник: vesti.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.