С-500: КАК РУСИЯ ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРА ГЛОБАЛНИЯ УДАР НА САЩ

С-500: КАК РУСИЯ ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРА ГЛОБАЛНИЯ УДАР НА САЩ


Системата за предупреждение за ракетно нападение и перспективната ЗРС С-500 ще защитят Русия от мигновения глобален удар на САЩ.
Според полковник Виктор Мураховски, Русия има с какво да отговори на създаването на PGS — това е системата за предупреждение за ракетно нападение.
Мураховский отбеляза, че понастоящем СПРН в Русия е разположена «в такъв обем и прикрива толкова направления, които са ракетоопасни, че надвишава дори възможностите на СССР».

Към 2020 година държавата напълно ще прикрие целия периметър.
Дотогава системата ще включва космическия ешалон и глобалната разузнавателно-информационна мрежа.
Освен това, американските комплекси PGS могат да бъдат неутрализирани от перспективната универсална система за противовъздушна и противоракетна отбрана С-500.

«Тя може успешно да се противопостави на средствата за бърз глобален удар», заяви военният експерт.
На този етап «Прометей» се намира в стадий на разработка, неговите функции частично се изпълняват и от С-400, както и от военния комплекс на гъсеничен ход С-300В4, работещи по балистични цели на височини, които, според думите на аналитика, на този етап «не стигат до космоса».


Loading...

«А системата С-500 може да работи по хиперзвукови цели, по балистични ракети с междуконтинентален радиус на действие и по близки до космоса обекти, застрашаващи Русия», резюмира Мураховский.
Автор: Петя Иванова
Източник:News Front

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.