Русия удари ИДИЛ с най-новата ракета Х-101, САЩ и саудитците не я засекли…

Русия удари ИДИЛ с най-новата ракета Х-101, САЩ и саудитците не я засекли...
Стратегическата авиация на Русия нанесе удар по военни обекти на “Ислямска държава”(ИД) в Сирия с последно поколение крилати ракети, предаде ТАСС

“Въздушно-космическите сили на Русия нанесоха на 5 юли в Сирия удари с крилати ракети Х-101 по обекти на бойци на “Ислямска държава”.

В резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси”, съобщи руското Министерство на отбраната.

Стратегически ракетоносци Ту-95МС, излетели от аеродрум Енгелс от територията на Русия, извършиха полет с дозареждане във въздуха и нанесоха удар с най-нови крилати ракети Х-101 по обекти на терористите от ИД на границата на провинциите Хама и Хомс в Сирия.

От ведомството уточниха, че в резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси, също и команден пункт на терористите в района на град Акербат, което е било потвърдено от данни на разузнаването.

Ударите с ракети Х-101 са били изпълнени с отдалеченост от около 1000 километра.

Стратегическите бомбардировачи са били прикривани от изтребители Су-30СМ от авиобаза Хмеймим.

След успешното изпълнение на бойната задача всички руски самолети са се завърнали по летищата на основното си базиране.

Х-101 е руска стратегическа ракета с въздушно базиране, създадена с използването на съвременни технологии за намаляване на радиолокационната видимост.

Ракетата може да поразява цели на разстояние до 4500 километра. Х-101 могат да носят и ядрена бойна глава.

Слухове от Пентагона сочат към объркване там, както и в стратегическото командване за региона, разположено в Саудитска Арабия.


Loading...

Никой не е видял тези ракети на радарите, което значи, че с тях може да се удари всяка цел по света, изневиделица, и без никакво предупреждение.
Източник: gudelnews.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.