Големият флот на Владимир Путин: какви са перспективите на ВМФ на Русия

Големият флот на Владимир Путин: какви са перспективите на ВМФ на Русия
На 20 юли 2017 г. на сайта за правна информация е публикуван указ на президента Владимир Путин за утвърждаване на основите на държавната политика на РФ в областта на военноморската дейност до 2030 г., вече получил името „указ за големия флот”.

В документа е записано изискването относно осигуряването на руския ВМФ на второ място по бойни възможности.

Това означава, че той може да отстъпва единствено на ВМС на САЩ и то превъзходството не трябва да е съществено.

Поставя се задачата флотът във военно време да запази способността си да нанася неприемливи загуби на противника с цел да го принуди да прекрати бойните действия; да е способен успешно да противостои на противник с висок технологичен морски потенциал в близките и далечни морски и океански зони; способност за дълговременни автономни действия в отдалечени райони.

На първо място сред приоритетите е усъвършенстване на морските стратегически ядрени сили.


Loading...

Третира се проблемът за създаване на морски авионосен комплекс, както и проявеното при операцията в Сирия сериозното изоставане в транспортните възможности. Отделено е нужното на подводния флот.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.