Високотехнологичен път улеснява тестване на безпилотни технологии в Москва

Високотехнологичен път улеснява тестване на безпилотни технологии в Москва
Безпилотните автомобили вече се появяват на обществените пътища по цял свят и руските предприемачи също са амбицирани да направят безпилотните технологии достъпни за своите потребители.

“Яндекс” наскоро публикува видео в YouTube, което показва тестването на прототип на безпилотно превозно средство, а държавната компания “КАМАЗ” планира да пусне безпилотен камион за световното по футбол през 2018 година.

Тази седмица беше отворен нов път за тестване на безпилотни автомобили в Москва. Той е дълъг само 400 м и имитира градски улици със знаци, автобусни спирки и пешеходни пътеки.

Представители на технологични компании, които разработват безпилотни технологии смятат, че новият път е по-подходящ за стартъп проекти в ранен стадии.

“Невъзможно е да се създаде реална среда на толкова малка тестова зона”, каза Андрей Черногоров, генерален директор на московската фирма Cognitive Technologies.

Подобни високотехнологични пътища са добър вариант за започване на тестовете при технологии в прототипен стадии. “Новата и развита технология трябва да бъде тествана на истински път, но за съжаление това още не е възможно в Русия”, каза той


Loading...

В момента компанията тества безпилотна технология на американски пътища, където местните власти разрешават това да се случва. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.