Хърватски изтребители прехванаха италиански пътнически самолет

Хърватски изтребители прехванаха италиански пътнически самолет

Хърватски изтребители прехванаха италиански пътнически самолет вижте развръзката !

Два самолета МиГ-21 на хърватските военновъздушни сили по нареждане на НАТО в неделя са пресрещнали и идентифицирали италиански пътнически самолет, който навлязъл в хърватското въздушно пространство и с който италианската служба за контрол на полетите не могла да установи радио връзка, съобщи министерството на отбраната на Хърватия, предаде “Хина”.

„Боинг 767“ на италианската компания „Томсън Еруейз“ пътувал от Манчестър за Хераклион, на остров Крит, и бил засечен между 11 и 12 часа по обед във въздушното пространство над Далмация на височина 12 500 метра. Италианският контрол на полетите не могъл да установи радио връзка със самолета.

Хърватските самолети действали по нареждане на командването на НАТО в Испания.
Скоро след това била установена радиовръзка с гражданския самолет, който продължил пътя си към Гърция, а хърватските самолети се завърнали на загребското летище „Плесо“.
Пресрещането на самолета било извършено според всички правила и процедури на НАТО, уточнява хърватската агенция.
Източник: trud.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.