Роботи ще пазят ивицата Газа !

Роботи ще пазят ивицата Газа !


Много от големите автомобилопроизводители работят по проекти за безпилотни автомобили, камиони и самолети !
Военни джипове с изкуствен интелект на Израел са едно добро решение с цел запазване на живият човешки ресурс !
Израелските отбранителни сили (IDF) изнесоха една интересна информация, според която имат готова разработка на напълно автоматизирани военни превозни средства.

Тези нови автономни всъдеходи ще патрулират самостоятелно по ивицата Газа.
В плановете на IDF е и оборудване на всъдеходите с оръжия.

Ако тестовете преминат успешно, автономните всъдеходи ще бъдат оборудвани с картечници, след което такива коли ще бъдат разположени по границите на Израел с Египет, Йордания, Сирия и Ливан. Освен това в бъдеще, армията ще образува смесени бойни единици на роботизирани превозни средства и войници.В момента, всъдеходите се контролират от разстояние, но от IDF казват, че и сега технологично имат възможност да дадат изкуствен интелект на новите всъдеходи, както и на системите за контрол на оръжията в тях.

Роботи
Истината е, че такива роботизирани автомобили изкуственият интелект не е достигнал до толкова високо ниво за да може да преминава през такива препятствия каквито са в труднопроходимите пресечени области !
Има и скептични изказвания, че изкуственият интелект не е на такова ниво за да взима такива решения особено когато е въоръжен с картечница !

Макар вече Руснаците да прилагат дистанционно управляеми роботи за водене на военни действия, и там изкуственият интелект да разпознава кой е вражеският огън по време на битка, вижте „СКОРПИОН” !


Loading...

Роботи

Подобни публикации ВИЖ ТУК !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.