Су-57 срещу F-35: кой от двата самолета бие по цена?

Су-57 срещу F-35: кой от двата самолета бие по цена?
Президентът на Обединената авиостроителна корпорация (OAK) Юрий Слюзар заяви, че руският многофункционален изтребител от пето поколение Су-57 е много по-евтин от американския си аналог F-35.

“Само три страни, включително и ние, имат изтребители пето поколение. За Китай нямаме конкретна информация, но нашият Су-57 е много по-евтин от американския F-35”, каза Слюсар в интервю за вестник “Ведомости”.

Ръководителят на компанията не посочи стойността на машината, но отбеляза, че Су-57 не може да се сравни с предишното поколение самолети, тъй като има “друг набор от системи с напълно различна функционалност”.

“Ако е по-ефективнен, то ще струва повече”, добави ръководителят на корпорацията.

Първият прототип на Су-57 излетя на 29 януари 2010 година.

Членът на експертния съвет на Държавната дума за авиационната индустрия Владимир Гутенев заяви по-рано, че руският изтребител пето поколение Су-57 не изостава от американските самолети F-35 и F-22, въпреки че струва два пъти и половина по-малко.

Той посочи, че по технически характеристики руските и американските изтребители са почти идентични, но що се отнася до маневрените способности, руските самолети надминават конкуренцията. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.