Странни маневри: Изтребители-прихващачи МиГ-31 прелетяха над цял Сибир, за да поразят цели на непозната местност

Странни маневри: Изтребители-прихващачи МиГ-31 прелетяха над цял Сибир, за да поразят цели на непозната местност
Отряд руски изтребители-прихващачи МиГ-31 извършиха полет с дължина над 3,5 хил. километра от полуостров Камчатка до летище Домна в Задбайкалието

Тук летците ще проведат полети над непозната местност и ще участват в учение с бойни стрелби по прихващането на крилати ракети

Това съобщи началникът на отдела по информационно осигуряване на пресслужбата на Източния военен окръг по Тихоокеанския флот капитан втори ранг Владимир Матвеев, предава ТАСС, цитирана от “Фокус”.

„Звено от изтребители-прихващачи МиГ-31 извърши дълъг полет в бойно снаряжение от авиобаза на морската авиация на Тихоокеанския флот, дислоцирана в Камчатка до летище Домна на авиационното съединение на военнокосмическите сили на Русия в Задбайкалието.

Там камчатските летци ще проведат учебно-бойни полети над непозната местност с отработването на задачи по своето предназначение, ще вземат участие в тактическо учение по прихващане на крилати ракети с изпълняване на бойни стрелби“, съобщи Маквеев.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.