Руски производител на военна техника ще прави дрон-танкове (ВИДЕО)

Руски производител на военна техника ще прави дрон-танкове (ВИДЕО)
Руският производител на оръжия, носещ името на създателя на най-разпространения автомат AK-47 /Калашников/, разкри разработката на нов тип безпилотно военно превозно средство, пише RT.

От компанията поясняват, че дрон-танкът ще разполага с картечници, както и противотанкови ракети, а общото му тегло ще бъде около 20 тона.

Предстои в скоро време да бъде пуснат прототип на новата военна техника, но ние можем да предположим как би изглеждал танкът от предишни произведения на компанията като BAS-01G Soratnik.

Тежащ почти 1/3 от обявеното тегло на новия модел, Soratnik е бронетранспортьор с монтирана картечница и противотанкови ракети.

С максимална скорост от 40 км/ч, мини-танкът може да бъде управляван на дистанция от 10 км, а някои задачи може да изпълнява и напълно автономно.

За съжаление няма повече информация около дейностите, които новата военна техника ще може да върши без човешка намеса.

Докато малкият Soratnik е вече на пазара и разполага със същия оръжеен арсенал, основният въпрос е доколко полезен ще бъде новият дрон-танк, с тегло три пъти повече от пъргавия BAS-01G?
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.