Русия започна изпитания на перспективно електромагнитно оръжие

Русия започна изпитания на перспективно електромагнитно оръжие
Съветникът на първия заместник-генерален директор на концерна “Радиоелектронни технологии” (КРЕТ) Владимир Михеев заяви, че в Русия започват тестове на нови електромагнитни оръжия.

Михеев отбеляза, че руските електромагнитни оръжейни системи (СВЧ-пушки) се развиват много бързо и ефективно, предаде “Взгляд“.

Основното “смъртоносно” качество на тези пушки се крие в електромагнитното излъчване на свръхвисоки честоти, което се нарича “електромагнитен изстрел.”

Според източника от руската компания “Радиоелектронни технологии” (КРЕТ) тези пушки са в процес на изпитания в специализирани полигони.

Същевременно руският военно-промишлен комплекс работи паралелно и над системи за защита от електромагнитни оръжия. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.