Новата руска снайперска винтовка СВЧ има извънреден експортен потенциал

“След разпада на Съветския съюз руската армия наследи големи запаси стрелково оръжие.

Винтовката СВД, съответстваща на стандартите от началото на 1960-те години, е остаряла за съвременната война. Руската армия се нуждаеше от ново снайперско оръжие”, гласи публикацията, цитирана от “Российская газета“.

СВЧ беше представена на оръжейното изложение “Армия-2017” за първи път. Различните версии на оръжието могат да използват или руски боеприпаси 7,62х54, или патрони по западен образец  .308 Winchester и .338 LM. Както пишат авторите на материала, винтовката вероятно може да поразява цели на разстояние до 1,5 километра.

По вътрешността си СВЧ наподобява щурмовата версия на АК. При това новата винтовка е снабдена с планка “Пикатини”, защитна решетка за укрепване на оптични мерници, подцевно фенерче, лазерен целеуказател и заглушител. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.