Напрежението расте! Китай ще се въоръжи както никога досега в историята си

Напрежението расте! Китай ще се въоръжи както никога досега в историята си
На Китай, както никога по-рано в историята му, е необходимо да сформира мощни въоръжени сили за да защитава суверенитета и интересите на своя народ.

Това заяви президентът на Китай Си Дзинпин след парада в чест на 90-ия рожден ден на Китайската народно-освободителна армия (КНА), цитиран от световните медии.

„Днес, както никога, сме близо до постигането на целите ни за възраждане на китайската нация. И сега, повече от всякога, ни е необходимо да построим силна армия“, каза Си.

„Войници и офицери, вие сте длъжни неуклонно да следвате принципите и системата на абсолютно ръководство на партията над армията, винаги да слушате и да изпълнявате нарежданията на партията и да я следвате към всяка цел, която тя ще ви покаже“, подчерта главнокомандващият, при обръщението му към взелите участие в парада военнослужещи.

„Твърдо вярвам, че нашите въоръжени сили имат, както смелост, така и способност да разгромят всеки враг, който ни нападне. В нашата армия има решимост и възможност да защитава националния суверенитет, сигурност и интересите на страната“, обобщи Си Дзинпин.

В парада взеха участие 12 хиляди военнослужещи и 600 единици военна техника, в това число, повече от 100 самолета, уточнява Фокус.

Историята на КНА започва с началото на Нанчанското въстание, което избухва на 1 август 1927 г., когато разквартируваните в град Нанчан части на армията на Гоминдана ( оглавявана от Чан Кайши ), се обявяват срещу антикомунистическия преврат устроен от партията Гоминдан.

По време на въстанието се създава ядрото на бъдещото военно-политическо ръководство на Китайската народна република.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.