Модернизират руската система за ПРО

Модернизират руската система за ПРО
Руската система за противоракетна отбрана (ПРО) ще бъде модернизира до края на 2017 година, заяви в интервю за вестник “Красная звезда” началникът на щаба на противоракетни войски Алексей Чумаков, предава ТАСС

“В момента тече с пълна сила работата по създаването на единна национална система за ПВО – ПРО XXI век, в състава на която ще влизат зенитно-ракетни комплекси (ЗРК) С-500 и съвременни мобилни радиолокационни станции (РЛС).

Цялата система ще бъде модернизирана до края на 2017 г. Важното е, че системата се модернизира без да се извеждат средствата от експлоатационен режим, тоест без прекъсване на бойните дежурства”, каза той.В момента РЛС “Дон-2Н” също преминава дълбока модернизация, в резултат на която ще се увеличи обхватът ѝ както при работа с балистични цели, така и с малки космически обекти, ще бъде увеличена и мощността на предавателите и приемниците, пише “Красная звезда”.

“Дон-2Н” е стационарна многофункционална радиолокационна станция с кръгов обзор в сантиметровия диапазон, създадена за нуждите на противоракетната отбрана на Москва. Тя може да открива цели на далечина до 3700 м и височина – 40 000 км.

Тя е централният и най-сложен елемент от системата за противоракетна отбрана на Москва. Предназначена е за откриване на балистични цели, тяхното проследяване, задаване на координати и насочване на противоракети.

РЛС е интегрирана в единната система за допълнителна информационна сигурност на системите за ранно предупреждение за ракетно нападение и контрол на космическото пространство.
Източник: “Руски дневник


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.