Китай показа суперизтребителят J-20 +ВИДЕО

Китай показа суперизтребителят J-20 +ВИДЕО


Китай представи най-новите постижения във военната си технология на авиосалона в южния град Джухай, съобщава бТВ. Сред тях бе и хитат – изтребител J-20 стелт пето поколение.Машината изпълни поредица от маневри пред публиката.Външно самолетът прилича на американския F – 22 “Раптор“, който е на въоръжение във ВВС на САЩ. J-20, освен че е “невидим”, е въоръжен с ракети въздух-въздух.Първият му пробен полет беше извършен през 2011 г.
Очаква се машината да влезе на редовно въоръжение през 2018 г.

Според доклад на Пентагона Китай гледа на технологията стелт като на ключ към превръщане на преобладаващо териториалните си ВВС в сила, способна да извършва офанзивни и отбранителни операции.

J-20
J-20

Източник:clubz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.