“Калашников” се готви за масово производство на новaта картечница РПК-16

"Калашников" се готви за масово производство на новaта картечница РПК-16
Ако оръжието премине всички тестове, то ще влезе в арсенала на Националната гвардия.

Скоро ще бъдат завършени тестовете на новата картечница РПК-16, а “Калашников” може да започне масово производство, каза Владимир Дмитриев, генерален директор на компанията.

“Новата картечница минава тестове във войските и скоро резултатите ще бъдат обявени… “Калашников” е готова за серийно производство,” каза Дмитриев пред руските медии.

РПK -16 има шини “Пикатини”, които позволяват монтирането на цяла гама аксесоари като различни оптични мерници, холографски прицели, както и инсталиране на предна ръкохватка за лесно манипулиране с оръжието, тактически лампи, шумозаглушители и др. РПК-16 тежи 4,5 кг.

Оръжието бе представено за първи път на международното военно изложение “Армия-2016”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.