Израелски експерт: Защо системата за активна защита Trophy няма шанс срещу руските ракети

Израелски експерт: Защо системата за активна защита Trophy няма шанс срещу руските ракети
Най-новият израелски комплекс за активна защита Trophy, използван от израелските въоръжени сили и сухопътните войски на САЩ, няма да може да се справи със съвременната руска противотанкова техника.

Това каза източник от военно-промишления комплекс на Израел в интервю с кореспондент на ТАСС на международното изложение за оръжие ISDEF-2019, което се проведе в Тел Авив.

“Комплексът Trophy е показал своята висока ефективност срещу единични пускове на противотанкови ракети и реактивни гранати. Въпреки това комплексът за активна защита все още не е приспособен да противостои на пускове от две или три противотанкови средства, осъществени с минимален интервал – именно на този принцип работят най-новите руски системи, като например модернизираният комплекс “Корнет” и ръчни гранатомети”,  каза източникът.

Става дума за самоходния противотанков комплекс “Корнет- ЭМ” и за гранатомета РПГ-30. “Корнет-ЭМ” е в състояние едновремено да изстреля две ракети към една цел с минимален интервал. Комплексът Trophy има още какво да “научи” за ефективната борба с противотанкови средства, действащи по този начин”,  смята източникът.

Trophy се използва от армията на Израел и сухопътните сили на САЩ. Според компанията “Рафаел” общото време на експлоатацията му на различни бронирани платформи достига 500 хил. часа.

През март тази година беше подписан договор на стойност 79,6 млн. долара за доставка на този комплекс за активна защита за американските танкове M1A2 Abrams. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.