Експерт: НАТО няма с какво да отговори на руските „Искандери“

Експерт: НАТО няма с какво да отговори на руските "Искандери"

Експертът от военното списание „Арсенал Отечества“ Дмитрий Дрозденко коментира в ефира на ТВ канал „Звезда“ възможния отговор на НАТО на снабдяването на руските комплекси „Искандер-М“ с новата ракета 9М729, заявявайки невъзможността на Северноатлантическия алианс да се противопостави на това оръжие.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разказа за плановете на блока да отговори на разполагането на „Искандер“ в Русия.

Той добави, че членовете на Алианса са се споразумели за отговор, пише РИА „Новости“.

Според експерта НАТО в момента не може да се противопостави на комплекса „Искандер-М“, поради неговата мобилност, малогабаритност и възможност да се използват два типа ракети.

„На практика няма време да се проследи пускът и да се вземе решение. Плюс това – възможността за пуск на крилати ракети.

При пуск практически едновременно на два различни типа ракети е доста трудно да ги „хванете“. защото те летят по различни траектории“, каза Дрозденко.

Той добави, че елементите на противоркетната отбрана (ПРО), разположени в момента в Европа, не са способни да се противостоят на комплекса „Искандер-М“, тъй като са насочени към поразяване на големи балистични цели. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.