ВОЙНИЦИ ОТ САЩ ЩЕ ПРИСТИГНАТ В ЕВРОПА ПРЕЗ ЯНУАРИ 2017 ГОДИНА

ВОЙНИЦИ ОТ САЩ ЩЕ ПРИСТИГНАТ В ЕВРОПА ПРЕЗ ЯНУАРИ 2017 ГОДИНА
САЩ ще разположат войски в Полша, трите балтийски републики и в Румъния през следващия месец като част от засилването на сигурност в региона, съобщи “Фокус”, позовавайки се на Voice of America.

Полският министър на отбраната Антони Мачиаревич обяви това след преговорите си с командващия сухопътните сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжес.

Бронирана бригада ще бъде разположена в Полша следващия месец, както и един пехотен батальон.

Мачиаревич заяви, че е „много, много щастлив, че в САЩ е взето решение за по-рано разполагане“. Ходжес заяви, че войниците ще пристигнат в германското пристанище Бремен на 6 януари и ще бъдат незабавно разположени в Полша, Латвия, Литва, Естония и Румъния.

„Уверен съм, че това е мощен сигнал, че САЩ, заедно с останалата част на НАТО са отдадени на възпирането“,заяви генералът.
Източник: znews.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.