Владимир Путин: Ракетата “Циркон” ще лети с бързина 9 маха и ще е с обсег 1000 км

Владимир Путин: Ракетата "Циркон" ще лети с бързина 9 маха и ще е с обсег 1000 км

Руският президент Владимир Путин представи най-новото руско въоръжение. Той направи това в посланието си към Федералното събрание, цитирано от gazeta.ru.

Става въпрос за хиперзвуковата ракета “Циркон”. Путин отбеляза, че в миналогодишното си послание той обеща постепенно да разказва за новото въоръжение на страната.

“Днес искам да се възползвам от възможността официално да ви информирам за още една перспективна новост, (…) по която върви успешна работа и която безусловно ще бъде приключена в планираните срокове. Бих искал да разкажа за хиперзвуковата ракета “Циркон”, каза Путин.

Той разкри, че морската ракета “Циркон” ще се движи със скорост 9 маха и ще достига разстояние от над 1000 км. С нея ще бъдат въоръжени надводни и подводни плавателни средства – както перспективни, така и такива, които се строят в момента.

Путин разказа и за други успехи на Русия: стартира серийното производство на комплекс “Авангард”, както и производството на “Сармат”. По думите му новите оръжие “Перевест” и “Кинжал” са показали своята ефективност. Успешно вървят и изпитанията на “Буревестник” и “Посейдон”.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.