ВИДЕО: “Луда машина” на руските войски за РХБЗ шокира американските медии

ВИДЕО: "Луда машина" на руските войски за РХБЗ шокира американските медии

РХБЗ шокира американските медии.

Журналист от американския вестник The Drive се възхити на кадри, публикувани от руското министерство на отбраната по повод стогодишнината на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на Русия.

Видеото показва активностите на различните единици от РХБЗ. “Военните химици са оборудвани с модерни химическо-разузнавателни бронирани превозни средства РХМ-6, разнообразни устройства за събиране на данни, обработка и анализ, мобилни лаборатории, роботи за радиационно и химическо разузнаване, както и огнехвъргачки – от ръчни РПО до тежки самоходни ТОС-1А “Солнцепек”, гласи описанието на кадрите, публикувани от руското министерство на отбраната.

Вниманието на Джоузеф Тревитик е особено привлечено от “лудите” специални автомобили за топлинна обработка и дезинфекция на оръжията и военната техника тио ТМС-65У.

“Най-необичайна част от оборудването е камион ТМС-65У с монтиран турбореактивен двигател в задната част на превозното средство. Военните използват ТМС-65У за почистване на превозните средства от химикали или създаване на силна димна завеса, която да скрива движението на войските на бойното поле”, пише авторът на The Drive.

Тревитик отбелязва, че турбодвигателят ВК-1, който обикновено се монтира на МиГ-15 и МиГ-17, както и на бомбардировачи Ил-28, тук е намерил “неконвенционална роля”.

Според експерта ТМС-65У играе една от ключовите роли в арсенала на руските въоръжени сили.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.