Washington Free Beacon: САЩ се страхуват от превъзходството на руските бойни машини

Washington Free Beacon: САЩ се страхуват от превъзходството на руските бойни машини
Руските разработки в областта на сухопътната военна техника могат да надминат американските образци, съобщи Washington Free Beacon с позоваване на отчет на Изследователската служба на конгреса.

Американската армия използва танкове, БМП, самоходни гаубици и системи за залпов огън, създадени още по времето на противостоянието със СССР, припомня авторът Морган Чалфант.

В последните години милиардните планове по тяхната модернизация бяха отменени, докато потенциалните противници на САЩ активно финансираха нови разработки. В отчета се визират конкретно Русия и САЩ.

В документа се отбелязва, че на новите руски и китайски танкове се поставят оръдия от голям калибър, което увеличава далечината на стрелбата и позволява по-сигурно да пробиват бронята на противниците.

„Доколкото в САЩ нови машини не се разработват, а създаването на нови системи трябват десетилетия, може да се появи модернизирана или нова чужда система въоръжение, която да надмине американската” – предупреждават анализатори.

В САЩ военните и редица конгресмени изказват опасения заради намаляването на военния бюджет от 2013 г.   Те призовават да се увеличат разходите за отбрана, които през миналата година възлязоха на 600 млрд долара.

Президентът Доналд Тръмп обяви намерение да „възстанови” въоръжените сили, които, според него, навлезли в упадък.

В същото време той подчерта, че ще изгражда външната политика „на дипломацията, а не на разрушенията”.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.