Tvzvezda.ru направи стряскащо обстоен анализ, в който разкри с какво и къде Северна Корея ще воюва против САЩ

Tvzvezda.ru направи стряскащо обстоен анализ, в който разкри с какво и къде Северна Корея ще воюва против САЩ
Реалността от военен конфликт, а може би дори война и то ядрена, на Корейския полуостров сега е особено изострена

При това тя едва ли ще се ограничи от двете страни на разделящия ги 38-и паралел, прогнозира руското издание tvzvezda.ru. Поне САЩ откровено заявиха, че е завършила „епохата на стратегическото търпение” и събират в района стратегическа авионосна групировка.

Пхенян също показа мускули и на 15 април в столицата се състоя грандиозен военен парад по случай 105-та годишнина от рождението на първия лидер на КНДР Ким Ир Сен.

На него например бяха демонстрирани най-новата балистична ракета за подводници Pukkuksong-2, най-новия секретен танк „Покпхунто” (модернизиран руски М-72М), новата далекобойна 170-мм самоходна артилерийска установка М1989 „Коксан”, 300-мм система за залпов огън (аналог на руската РСЗО „Смерч).

Като цяло на парада преобладаваха ракети и то нови модели, които могат да спрат разполагането на американската ПРО в Южна Корея.   Армията на Северна Корея обаче е най-многобройната в света – при численост от 1 млн души, за броени часове тя може да нарасне на 8 млн души, които ентусиазирано и яростно да се хвърлят върху южната си съседка.

Всеки от тях (за разлика от изнежените и капризни южняци) е непретенциозен, издръжлив, способен да се бие при всякакви условия.   Пхенян може да извади на бойното поле 27 пехотни дивизии, 15 танкови и 14 механизирани бригади, бригада оперативно-тактически ракети, 9 бригади РСЗО, ракетен полк тактически ракети.

„Танковият юмрук” се състои основно от 3500 броя съветски Т-64 и Т-72.   ВВС се състои от 600 бойни самолета – МиГ-17/19/21, но имат и 20 броя МиГ-29 и няколко щурмовици Су-25, не повече от 20 броя ударни Ми-24.   ПВО на страната има ЗРК С-75, С-125 и С-200, за сметка на това там липсват С-300.   Откъм морето КНДР е прикриван от два флота – Източен и Западен.

Те разполагат с 650 съда, от които само 5 корвети и над 400 броя различни род катери – торпедни, артилерийски и десантни. Подводният флот също е многоброен, с подводници произвеждани в СССР преди 50-60 г.   Ракетното оръжие е представено от широка гама балистични тактически ракети с малка и средна далечина за удари по цели от 100 до заявените 4000 км.

В основата на ракетите се проследява „съветски компонент” – копирани пряко от руски или индиректно през китайски ракети. Най-сериозната заявка е балистичната ракета „Хвасон-13” с далечина на полета 5500-6000 км, която обаче може да достигне само до Анкоридж в Аляска.

Сумарният северокорейски потенциал (главно количествен) ще позволи да осигури сдържаща отбрана дори против противник като САЩ. При първото предизвикателство обаче северокорейската армия незабавно ще започне настъпателна операция в направление Сеул.

Това е изпълнено с много сериозни последствия от използване на несъвършени ядрени оръжия, които ще заразят радиоактивно целия регион.

Американците сто пъти ще премислят преди да се опитат да накажат сурово страната, която не се вписва в световния ред на САЩ, е категорична tvzvezda.ru.   Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.