The National Interest се възхити на руския изтребител МиГ-35

The National Interest се възхити на руския изтребител МиГ-35
Американското издание The National Interest в статия похвали съвременния руски изтребител от четвърто поколение МиГ-35, произведен от „Руската самолетостроителна корпорация“, който може да бъде класифициран като поколение 4++.

Изданието припомни, че МиГ-35 всъщност е последният член от семейството на двумоторните изтребители МиГ-29. Той се базира на констукцията на МиГ-29К, предаде РИА „Новости“.

В статията се споменава, че съвременните изтребители от поколение 4++ имат висока степен на унифицираност на конструкцията, както и на авиационните системи, силовите установки, бордовата електроника и оръжията. Те са предназначени за изпълнение на широк спектър от задачи, включително за противовъздушната отбрана на военноморските сили, както и за постигане на превъзходство във въздуха, унищожаване на морски и наземни цели по всяко време и при всякакви метеорологични условия.

Самолетите от това поколение използват по-ефективен аеродинамичен дизайн и по-леки композитни материали. Освен това авторът отбелязва бойното натоварване и обхвата на използване на оръжията, както и повишената горивна ефективност на двигателя.

„Самолетите от поколение 4++ по същество се опитват да извлекат възможно най-много от характеристиките на машините от четвърто поколение, <…> увеличавайки бойния товар и обхвата на оръжията, икономисвайки разхода на гориво и намалявайки видимостта си на радарите чрез използването на абсорбиращи материали и/или бои“, се казва в статията.

Изданието обръща специално внимание на контрола на вектора на тягата: такъв самолет позволява по-добър контрол на посоката на изгорелите газове, което увеличава маневреността. Изтребителят не само ги изхвърля през дюза, но ги насочва, което позволява по-драстични маневри.

Авторът припомня и слуховете, че МиГ-35 може да се бъде снабден и с лазерно оръжие.

В статията се подчертава, че изтребителят има добри характеристики и като се вземе предвид контролирания вектор на тягата, МиГ-35 е един от най-добрите самолети от поколение 4++. Авторът обаче отбелязва, че извън Русия изтребителят не е особено популярен.

Също така статията припомня, че от Египет са имали известен интерес към него, но са предпочели по-евтиния МиГ-29М.

Авторът предполага, че самолетът трябва да извърви дълъг път, за да заеме достойното си място, въпреки факта,че в руския арсенал има само два изтребителя серийно производство. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.