The National Interest обясни тайната на успеха и дълголетието на Су-27

The National Interest обясни тайната на успеха и дълголетието на Су-27
Списанието The National Interest провери защо изтребителят Су-27, създаден в разгара на Студената война, все още не се е „пенсионирал“, а продължава да се модернизира.

Както обяснява журналистът Калеб Ларсън, той е създаден като част от теорията за смесения въздушен бой, когато голям брой евтини и не толкова добри самолети са допълнени от по-малко, но по-модерни и скъпи самолети, пише „Российская газета“.

Допълнение към Су-27 е МиГ-29. По своята аеродинамична конструкция е подобен на него, но е по-малък и не толкова функционален.

Тази подредба трябва да умножи силата, което позволява да се използва общия брой изтребители възможно най-ефективно.

Су-27 е разработен като пряк конкурент на американските самолети от семейството на F-14 и F-15.

Максималната скорост на изтребителя е около 2,35 Маха, а за ракети и бомби има десет точки на окачване.

Като изтребител за далечни разстояния с въздушно превъзходство Су-27 има за задача да охранява границите на Съветския съюз е и многоцелеви изтребител.

В допълнение, мо съветски бомбардирже да се използва за съпровождане на Ту-160, Ту-22М и Ту-95.

В глава „Трепти като пеперуда, жили като пчела“ авторът отбелязва, че Су-27 е изключително маневрен. Неслучайно пилотажната група „Русские витязи“ лети на по-новите му модели.

Срокът на служба на изтребителя Су-27, подобно на друга съветска военна техника, е увеличен поради постепенното усъвършенстване и правенето му на много маневрен.

Това е успехът на Су-27: маневрен изтребител, който се усъвършенства стъпка по стъпка, превръщайки се в широко семейство от самолети.

Въпреки широкото разпространение на стелт самолети, Су-27 вероятно ще остане на въоръжение в държави, намиращи се в зоната на по-малко интензивни конфликти, които нямат свои собствени изтребители и съвременни средства за ПВО е много голяма като Су-27 се е доказал и точно за това е толкова търсен на пазара.

Су-27 са в експлоатация и до днес както в страните от бившия Варшавски договор, така и в Близкия изток, в Латинска Америка и Африка.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.