The National Interest нарече руския танк Т-95 „кошмар“ за НАТО

The National Interest нарече руския танк Т-95 "кошмар" за НАТО
Руският основен боен танк Т-95, чиято разработка започва в навечерието на разпада на СССР, е бил „мечтата на танкиста“ и може да бъде „кошмарът на НАТО“, ако бъде приет на въоръжение.

„Високопроходим, стабилно брониран, с огнева мощ – отлична огнева мощ“, пише американското издание The National Interest, цитирано от РИА „Новости“, описвайки бойното превозно средство. Според автора на статията този танк, оборудван със 152-мм оръдие, би превъзхождал всеки аналог, включително повечето западни танкове, въоръжени със 120-мм оръдия на немската компания Rheinmetall.

Благодарение на 152-мм оръдие, Т-95 би имал по-голям обсег и потенциално би могъл да използва обикновени артилерийски снаряди. Според автора, вероятно в танка трябва да е инсталирана по-ранна версия на дизеловия двигател, който сега се използва в Т-14 „Армата“.

Въпреки че няма информация за бронираното бойно превозно средство, най-вероятно Т-95 трябва да е оборудван със система за активна защита, както и с комплекс за динамична защита, отбелязва The National Interest.

Въпреки факта, че танкът така и остава само проект, някои характеристики на неговия дизайн, включително мощния двигател, в крайна сметка са взети предвид при създаването на танка Т-14 „Армата“, смята авторът. „Ако Т-95 премине в серийно производство, това би бил сериозен противник“, обобщава той. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.