National Interest посочи единствения недостатък на Ту-160

National Interest посочи единствения недостатък на Ту-160
National Interest изучи руския свръхзвуков стратегически бомбардировач-ракетоносец Ту-160, познат още като “Белия лебед”, и при всичките му предимства успя да забележи само един недостатък.

“Най-бързият бомбардировач, който е правен някога.

Най-големият бомбардировач, който е правен някога.

Най-тежкият бомбардировач, който е правен някога”, така описва Ту-160 авторът на статията Калеб Ларсън, цитиран от “Российская газета.

Ракетоносецът е сравнен с американския Rockwell B-1 Lancer, тъй като и двата самолета са свръхзвукови и двата имат изменяема геометрия на крилото.

Но приликата свършва тук. B-1 Lancer е по-малък и се смята за класически бомбардировач. А Ту-160 е предпочитан като платформа за изстрелване на ракети със скорост около 2 Маха. Освен това самолетът може да побере “главозамайващ комплект” от конвенционални и ядрени оръжия.

“Няма сериозен недостатък в дизайна на Ту-160”, пише The National Interest. Изданието нарича липсата на стелт технология единственият недостатък на бомбардировача. Но в същото време авторът на статията признава, че стелт технологиите са твърде сложни и скъпи.

Русия за пореден път показва, че е световен лидер и във въздушното пространство като създава неща, които винаги са ефективни на 100%.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.