Falcon в цветовете на руски изтребител: американците изкопираха камуфлажната система на Су-57

Falcon в цветовете на руски изтребител: американците изкопираха камуфлажната система на Су-57


Проектът с ново име „Змия“ ще бъде реализиран, за да се създаде реална имитация на руския самолет; за да се пресъздадат възможно най-реалистични условия при симулирането на въздушни битки за ученията на американските войски.

Американските многофункционални самолети F-16C „взеха назаем“ камуфлажа на руския изтребител от пето поколение Су-57, с който той наскоро се сдоби. Според интернет портала Бог-рата основната цел на подобен „живописен“ самолет е да имитира по-точно руските си „колеги“ и така да създава възможно най-реалистични условия за обученията на американските пилоти и по-конкретно за симулацията на въздушни битки.

А именно, командирът на американските ВВС Робърт Новотни преди няколко месеца призова потребителите на Facebook да изберат схема за камуфлаж, която най-добре да отговаря на цветовата схема на руския многоцелеви изтребител от пето поколение Су-57. В резултат на това се появи и скицата под название „Змия“.

Според командирите самолетът ще бъде завършен напълно до края на годината, а през ноември се очаква да предизвика истинска атракция на въздушния спектакъл Aviation Nation, който ще се проведе на база Нелис.

Неотдавна 64-та ескадрила за обучения от базата в Невада „оборудва“ един от своите самолети с подобна на камуфлажните системи на руските Су-35С от поколение 4+. Според високопоставени американски служители всички дейности са насочени към максимално реалистичното изпълнение на военните учения и придобиването на рутина във въздуха.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от инженерите на ОКБ „Сухой“. Проектиран е да изпълнява огромен спектър от задачи и да постига въздушно господство при активни бойни действия чрез унищожаването на най-разнообразни въздушни, наземни цели и надводни кораби, подсилени от съвременни противовъздушни средства. Може да изпълнява разузнаване и наблюдение на въздушното пространство от големи разстояния, както и да унищожава командна инфраструктура на врага и пр.

Самолетът полетя за първи път през 2010 г. от летището на Комсомолск на Амур. Първата ескадрила от изтребителите ще бъде доставена на руските Въздушно-космически сили през 2019 г. – в състав от 12 Су-57.
Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.