US експерт: Ядрената война между Северна Корея и САЩ чука на вратата!

US експерт: Ядрената война между Северна Корея и САЩ чука на вратата!
Северна Корея има потенциала да удари САЩ с ядрена междуконтинентална балистична ракета още следващата година

Пред това обаче Пхенян трябва да преодолее важни технологични проблеми, смята Майкъл Елман – експерт от Международния институт за стратегически изследвания в САЩ и мозъчния тръст “38 Норт Аналист”, съобщава БГНЕС.

Той заяви, че последният пуск на МКБР, извършен от Северна Корея миналата седмица, се е оказал провал в сравнение с първия.

„(Ракетата) най-вероятно се разби на парчета. Още преди да се разпадне изцяло, части от външните слоеве вече се свличаха”, коментира той втория тест въз основа на видео, заснето от японската префектура Хокайдо, на което се вижда как летящ обект се разпада при полета си на 4 – 10км от земята.

Елман допълни още, че без подходяща защита по време на етапа на „повторно навлизане”, бойната глава на ракетата може да изгори. Той обаче изтъкна и че Пхенян се учи бързо и е възможно да поправи грешките си още преди края на следващата година, когато ще извърши и заветния ракетен пуск към САЩ.

“Склонен съм да вярвам в скорошната оценка (на Агенцията за военно разузнаване ня САЩ – бел.авт), че до края на тази година или по някое време през следващата Северна Корея ще разполага със система, която аз бих определил като “достатъчно надеждна”, каза още Елман в конферентен разговор с репортери.


Loading...

Източник: epicenter.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.