Щурмовата амфибия “Ансир”: руската бронирана машина, позната на малцина

Щурмовата амфибия "Ансир": руската бронирана машина, позната на малцина
Разработеният в Русия брониран автомобил “Ансир” се отнася към класа щурмова плаваща техника.

Според военни експерти той може да намери достойно приложение в различни силови структури, както и в специалните подразделения на руската армия.

На пръв поглед тази бронирана машина предизвиква учудване с компактните си размери.

Дълга е 4000 мм, ширината ѝ е 2100 мм, а височината – само 1850 мм. Клирънсът ѝ е 350 мм, а масата – около 4200 кг. В същото време тя може да носи товар от 800 кг, посочва “Российская газета“.

Корпусът ѝ е подсигурен с пет степени на защита. Благодарение на двигателя с мощност 180 к.с. автомобилът може да вдига до 130 км на равен път. Справя се доста добре и на неравни терени: ъгълът на изкачване, спускане и наклон е най-малко 35 градуса.

“Ансир” може да преодолява водни препятствия – при изпитанията му в Бронници в подобни условия той е достигнал скорост от 5-7 км/ч. С едно зареждане с гориво машината може да измине до 800 км.

Автомобилът може да бъде оборудван с картечна установка на покрива със специална бронирана защита. Възможно е и поместването на противотанков комплекс с управляемо ракетно въоръжение. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.