Ще станат ли С-400 “Триумф” и “Су-57” основни експортни проекти на руската военна индустрия?

Ще станат ли С-400 "Триумф" и "Су-57" основни експортни проекти на руската военна индустрия?
Перспективният руски многоцелеви изтребител СУ-57 (ПАК ФА) от пето поколение може да се превърне в една от основните експортни машини на руската военна промишленост.

Това заяви Иля Тарасенко, вторият човек в Обединената авиостроителна корпорация (ОАК), отговарящ за международното военно-техническо сътрудничество.

Според министъра на отбраната Сергей Шойгу миналата година в реални бойни условия в Сирия са тествани ракети, които са изстреляни от перспективни многоцелеви изтребители пето поколение Су-57. Той добави, че през последните няколко години бойният капацитет на руските военновъздушни сили се е увеличил с 11,7%.

“Такива планове съществуват. Отворени сме за подобно сътрудничество при взаимно изгодни условия”, каза заместник-председателят на ОАК Иля Тарасенко в отговор на въпрос на журналистите за експортните перспективи пред руския изтребител пето поколение Су-57.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от инженерите на ОКБ “Сухой”. Той е проектиран да изпълнява огромен спектър от задачи, които могат да бъдат поставени пред една летяща бойна платформа като постигане на абсолютно въздушно господство над територии, където се провеждат активни бойни действия; унищожаване на най-разнообразни наземни цели и надводни кораби, оборудвани със съвременни противовъздушни бойни средства; разузнавателни операции и наблюдение на въздушното пространство на големи разстояния; унищожаване на командната инфраструктура на врага и т.н.

Самолетът полетя за първи път през 2010 г. от летището в Комсомолск-на-Амур. Първата ескадрила ще бъде доставена на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия през 2019 година.

Според руския министър на отбраната генерал Сергей Шойгу в момента процентът на съвременната техника в единиците на ВКС на Русия достига 52%. Първият човек от министерството на отбраната няколко пъти похвали летателния капацитет на руската армия, която успешно изпълни всички бойни задачи в борбата с международния тероризъм в Сирия.

И това не е всичко – според твърденията на руски, но и на чуждестранни военни експерти, руският военно-промишлен комплекс планира да въведе безпилотния ударен дрон с голям радиус на действие С-70 “Охотник”, който ще работи в сътрудничество с руските изтребители пето поколение Су-57. Първата ескадрила във ВКС на Русия се очаква в периода 2020-2021 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.