Шойгу: тестовете на ядрения дрон-торпедо “Посейдон” приключиха (ВИДЕО)

Шойгу: тестовете на ядрения дрон-торпедо "Посейдон" приключиха (ВИДЕО)
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че успешно са приключили морските полигонни изпитания на безпилотния подводен апарат “Посейдон”, предаде “Взгляд“.

“Успешно приключиха морските полигонни изпитания на безпилотния подводен апарат “Посейдон”. Личният състав на подводната лодка-носител на “Посейдоните” премина обучение”, каза шефът на руското военно ведомство.

Министърът съобщи още, че първият полк с комплекси “Авангард” ще застъпи на бойно дежурство през декември. “Още днес в пълен ход тече подготовката на инфраструктурата на ракетните съединения в Оренбургска област за разгръщането на първия полк с комплекси “Авангард”. През декември тази година полкът ще застъпи на бойно дежурство”, каза той.

Шойгу обяви още, че руското министерство на отбраната е пристъпило към следващия етап на изпитанията на новата руска междуконтинентална ракета “Сармат”.

Според него превъоръжаването на Въоръжените сили на Русия не предполага увеличение на бюджетните разходи и въвличане в надпревара във въоръжаването. Шойгу отбеляза още, че колегите на руските военни в чужбина осъзнават, че руските разработки са стотици пъти по-евтини от различните системи, разгръщани срещу Русия.

“Основното достойнство на новите руски системи е тяхната недостижима ефективност. Колегите ни в чужбина осъзнават, че нашите разработки са стотици пъти по-евтини от всички системи, разгръщани срещу нас. И не само ПРО на САЩ”, каза Шойгу. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.