Шойгу: Руските хеликоптери се сдобиха с нови ракети в резултат на бойния опит от Сирия

Въоръжените сили на Русия получиха нови леки ракети за хеликоптери, съобщи “Российская газета”. Обсегът им на действие е до 15 км.

Това съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу на разширено заседание на комисията по отбрана в Държавната дума. Той отбеляза, че вертолетите са получили новите управляеми мултифункционални ракети благодарение на сирийския опит.

Основната тема на заседанието бе състоянието на отбранителните способности на Русия и въпроси около тяхното законодателно обезпечение.

Шойгу разказа за успешната работа по осигуряването на ново въоръжение за армията. За изминалите шест години военните са получили над 3000 танка и други бронирани машини, над 1000 самолета и хеликоптера и над 200 балистични ракети.

Що се отнася до новите леки функционални ракети за хеликоптерите, те могат да се използват, без да се влиза зоната на поражение на вражеската ПВО. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.