Шойгу обяви внезапна проверка на руските Въздушно-космически сили

Шойгу обяви внезапна проверка на руските Въздушно-космически сили
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу започна внезапна проверка във Въздушно-космическите сили на руската армия по заповед на президента Владимир Путин, съобщи РИА “Новости” във вторник (7 февруари).

Министърът обяви, че органите на военното управление, съединенията и воинските части са пристъпили към изпълнение на всички мероприятия по привеждане във висша степен на бойна готовност.

“При проверката ще бъде обърнато специално внимание на състоянието на бойните дежурства, своевременното разгръщане на системата за противовъздушна отбрана и готовността на авиационните групи за отблъскване на нападението. Във всички проверяване воински части и подразделения ще бъдат проведени тактически учения и контролни занятия”, обясни Шойгу.

Той призова да се спазват изискванията за безопасност при съхраняване на оръжията и боеприпасите, за да се избегне нанасянето на щети на държавната собственост и околната среда.

В Генщаба на ВКС ще бъдат сформирани контролни групи, които ще следят за изпълнението на задачите, поставени от Върховния главнокомандващ.


Loading...

Шойгу е разпоредил на заместниците си и на ръководителите на централните органи на военното управление да организират работата на подчинените си и да контролират изпълнението на задачите в рамките на внезапната проверка.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.