Шойгу: Компютърните атаки от чужбина над руските въоръжени сили се увеличават с 12% годишно

Шойгу: Компютърните атаки от чужбина над руските въоръжени сили се увеличават с 12% годишно
Според руския министър на отбраната информационното пространство “се е превърнало в още една арена за военни действия”.

Това обяви  руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред Съвета на федерацията.

Всяка година броят на компютърните атаки срещу руската армия от други страни се увеличава средно с 12%.

Според Шойгу информационното пространство “се е превърнало в още една арена за военни действия”. Русия, подчерта министърът, е готова за този двубой.

“През последните три години над 25 000 високотехнологични компютърни атаки от чужбина са извършени върху информационната инфраструктура на въоръжените сили. В същото време техният брой се увеличава средно с 12%”, каза той.

Шойгу отбеляза, че МО е създало надеждна система за защита на информационните ресурси, осигуряваща висока стабилност на системата за военно командване и контрол.

“В нашата страна те са поддържани от прозападно опозиционно подразделение, което редовно се обучава в чужбина”, добави Шойгу, като отбеляза, че въпросните активисти се опитват да проникнат във военни съоръжения, да вербуват родственици и свидетели. “Всички атаки са неутрализирани”, подчерта Шойгу.

Министърът на отбраната добави, че се води активно противодействие на фалшивите новини. Според него западните страни редовно обвиняват Русия за намеса в изборите в САЩ, хакерски атаки, укриване на военни жертви и други.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.