ЦАР иска засилено присъствие на Русия на територията си: ако се наложи, идваме

ЦАР иска засилено присъствие на Русия на територията си: ако се наложи, идваме
Москва е готова да разгледа молбата на правителството на Централноафриканската република (ЦАР) за изпращане на нови руски военни инструктори, ако има такава необходимост.

Това каза пред журналисти руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, цитиран от РИА “Новости”.

“Знаете, че имаме инструктори там. Но всичко зависи от желанията на правителството на Централноафриканската република и властите в страната: каква помощ им е нужна, в какъв обем. Ако имаме възможност, винаги откликваме на подобни желания с оглед на помощта ни за укрепване на стабилността и сигурността, на обучението на кадри”, каза Богданов.

“Не знам подробности, но не изключвам възможността, ако са нужни повече – да има повече; ако са нужни по-малко – да има по-малко. Има определени рестрикции и рамки, но действаме в съответствие с нашите отговорности и решенията на ООН”, допълни дипломатът.

В момента в ЦАР има около 200 руски инструктори с различен профил (военни и цивилни), които помагат на местните власти за стабилизирането на ситуацията в тази хронично нестабилна държава. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.