Френското списание Capital нарече Су-57 “перлата на руската авиация”

Френското списание Capital нарече Су-57 "перлата на руската авиация"
Франция изрази възхищение от свръхманевреността на руския изтребител пето поколение Су-57. Най-новият самолет на “Сухой” беше удостоен със званието “Перлата на руската авиация”.

Вниманието на експертите е привлечено от видеокадри на министерството на отбраната на Русия, на които Су-57 изпълнява “бъчва”, фигура от висшия пилотаж, и демонстрира невероятно вертикално набиране на височина.

Според списание Capital, Су-57, една четвърт сглобен от композитни материали, има изключителна маневреност при полет, цитира “Российская газета”.

Изданието припомня, че първият полет на изтребителя Су-57 се състои през 2010 година. Самолетът е с намалена видимост в радиолокационния и инфрачервения обхват. Су-57 може да достигне скорост до 2600 км/ч и има радиус на действие до 1750 км. Въоръжението на машината е разположено във фюзелажа, а при необходимост, на външно окачване. Изтребителят премина “бойно кръщение” в небето на Сирия. / bg.rbth.com

А защо според китайските журналисти Су-57 е заплаха за доминацията на САЩ?


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.